Wie handelt vanuit passie heeft geen werk maar een leven

Ik ben er voor u!

Een jonge actieve vrouw die midden in het leven staat. Actief in de zin van….werken, genieten en leven. 

Mijn verhaal

Stephanie Luijcx

Ik ben opgegroeid in een ondernemersgezin, daarom ben ik altijd gewend geweest om klaar te staan en om meer dan 100% mezelf te geven. Ik begon al jong met werken en zo ontstond voor mij het pad om in de voetsporen van mijn ouders te treden. 

Passie

De passie voor haistyling was geboren….uiteindelijk kwam daar ook, om een totaalplaatje te krijgen, visagie bij. In 1999 ben ik in het kappersvak begonnen en gestart in de salon van mijn ouders, Studio Luijcx, aan de Burgemeester de Bruïnelaan 72 te Zwijndrecht. Hier ben ik na een paar jaar weer weggegaan om bredere ervaring op te doen. Ik heb in verschillende kapsalons gewerkt door heel Zuid-Holland. Daarnaast heb ik meerdere cursussen gevolgd en podiumwerk gedaan voor L’Oreal. 

Iets anders

Na een onstuimige periode heb ik het besluit gemaakt om totaal iets anders te gaan doen. In 2004 heb ik een poging gedaan om in de uitvaart te gaan werken. Ik ben namelijk altijd geïnteresseerd geweest in dit moment van het leven. Ik wilde er graag aandacht aan besteden, omdat ik vind dat dat ook anders kan. Doordat ik de leeftijd van 21 jaar had, werd veelal geadviseerd “Ga eerst maar levenservaring opdoen”. Daarna heb ik voor iets anders gekozen en ben de zorg ingestapt. 

De zorg

In de zorg haalde ik voldoening uit mijn werk, echter na 6 jaar aan het bed te hebben gestaan, heb ik in 2015 de stap weer teruggezet naar de salon van mijn ouders. Het kappersvak is immers mijn passie, net als visagie. Maar naast dit miste ik toch nog steeds een stukje. 

Zzp

Ik heb de mogelijkheid gekregen om van 2017-2019 in de overledenenzorg aan het werk te gaan als algemeen medewerkster. Mijn voornaamste taak was de verzorging waar ik veel voldoening uithaal. Daarnaast was ik inzetbaar als gastvrouw en rouwwagen chauffeuse. Hier kwamen mijn 3 werkzaamheden ook samen. Wat voor mij de stap heeft gemaakt om dit als ZZP’er aan te kunnen bieden. Inmiddels mag ik dit nu voor een aantal opdrachtgevers doen. 

1 april 2020

Per 28 maart 2020 zijn de werkzaamheden van Studio Luijcx aan de Burgemeester de Bruïnelaan 72 gestopt.  Dat betekent dat jullie sinds 1 april 2020 mijn onderneming, Stephanie Luijcx Hairstyliste, visagiste en postmortale zorg kunnen vinden in het pand aan de Burgemeester de Bruïnelaan 144 te Zwijndrecht. Sinds maart 2022 ben ik uitgaan breiden en geïnvesteerd in een prachtig nieuw interieur.

Stephanie Luijcx
Stephanie Luijcx
Stephanie Luijcx

salon

Burgemeester de Bruïnelaan 144
3331 AJ Zwijndrecht 

Telefoon

+31 6 39224926

E-mail

info@stephanieluijcx.nl

Social Media